Om klimaet
Årstiderne i Sydafrika er modsat Danmark. Deres sommer er vores vinter. Området har suptropisk klima. Og det er et malaria frit område du skal opholde dig i..

I Afrika er det almindeligt at stå op med solen og nyde vejret og opleve dyrene inden det bliver for varmt og så igen sidst på dagen at udforske naturen. Derfor er det også pause midt på dagen, hvor du kan hvile eller gøre andet du holder af. Vi har hængekøjer som er skønt at ligge i slappe af og nyde vejret, og lydene fra fugle og egern.


Sommerperioden er i Sydafrika fra oktober til april og vinterperioden er fra maj til august. Sommertemperaturerne svinger mellem 15 – 30 °C, og uanset regionale forskelle er Sydafrikas klima generelt mildt året igennem, og så falder der kun sne på de højeste bjergtinder. Sydafrika er i det hele taget et tørt land med en gennemsnitlig nedbørsmængde på 502 mm, og landet rangerer meget højt på verdensplan hvad angår antallet af solskinstimer. 

Du behøver
Solhat, Solcreme, læbepomade myggespray og solbriller.
Vandresko/støvler og en lille rygsæk er en god ide, almindelig afslappet tøj/vindjakke.
Lommelygte evt. kikkert og kamera.
Visa Dankort - du kan nemt hæve penge i automater og betale med kort.
Pas & Visum
Danske statsborgere behøver ikke på forhånd at søge om visum til Sydafrika, da man automatisk får et visum på 90 dage ved ankomsten, men man skal kunne fremvise returbillet og økonomiske midler. Passet skal være gyldigt 6 måned udover opholdet og indeholde mindst 2 blanke sider til visum. Spørgsmål om visum kan rettes til Sydafrikas Ambassade, Gammel Vartorv Vej 8, 2900 Hellerup, tlf. 39 18 01 55.

Børn og unge under 18 år, der fra 1. oktober 2014 rejser ind i Sydafrika eller rejser i transit, skal være i besiddelse af følgende dokumenter: Fødselsattest/navneattest eller dåbsattest, der skal være oversat til engelsk og tillige være påført Apostille-stempel fra Udenrigsministeriet. Dette gælder også selvom barnet/den unge rejser med sine forældre eller værge. Herudover skal enlige forældre medbringe oversat fuldmagt fra den forælder, der ikke rejser med barnet, hvor der er givet tilladelse til, at forælderen må rejse med det pågældende barn.

Reglerne gælder også i de situationer, hvor der måtte være fælles forældremyndighed. Er den anden forælder afgået ved døden, skal der medbringes oversat dødsattest. Fuldmagten/dødsattesten skal ligeledes være påført Apostille-stempel fra Udenrigsministeriet. Henvendelse om oversættelse og Apostille-stempling af ovenstående dokumenter skal ske til borgerservice.


Vaccinationer
Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Sydafrika, hvis man kommer direkte fra Europa. For rejsende i områderne i den nordlige og østlige del af Sydafrika, fx Kruger National Park, anbefales det at tage malariapiller, og især hvis rejsen foregår i sommerhalvåret fra november til april. I resten af landet er der normalt ikke risiko for malaria, men det anbefales altid at søge oplysninger hos egen læge eller hos Statens Seruminstitut, Artillerivej 5, Kbh. S, tlf. 70 22 07 02 eller oplysninger om vaccinationer: www.vaccination.dk

Forsikringer
Det gule sygesikringsbevis gælder ikke i Sydafrika,hvorfor vi anbefaler at tegne en rejseforsikring ved købet af rejsen. FDM travel samarbejder med Europæiske Rejseforsikring og kan herigennem tilbyde såvel ferierejseforsikring som afbestillingsforsikring. Spørg FDM travel til råds om rejseforsikringer.

Valuta
Sydafrikas valuta hedder Rand – forkortes ZAR eller R. Rand deles i 100 cent, og 1 rand svarer til ca. 0,51 kr. (april 2017).

De fleste internationale kreditkort så som American Express, Diners Club, MasterCard og Visa kan benyttes stort set overalt.

De fleste sydafrikanske banker holder åbent mandag-fredag 9 – 15.30 og lørdag 8 – 11.

Om rejsen
Shakati Rejser arrangerer 10 dages rejser til Sydafrika med få gæster.
Reservatet Shakati ligger i det nordøstlige Sydafrika og er på ca. 630 hektar med mange forskellige dyr.